Вода несла дерева і збивала з ніг: Очевидець розкрила страшні деталі потопу на Прикарпатті

Жителі постраждалих населених пунктів Чернівецької області з жахом розповіли, як в області розпочалася повінь. Про це розповіла у телефонній розмові кореспонденту" Апострофа "Юлія Попович, жителька села Ревне - одного з найбільш постраждалих від повені населених пунктів Чернівецької області, передають Патріоти України.

"Все сталося близько шостої вечора (у вівторок 23 червня, -" Апостроф ") буквально в лічені секунди: я була в літній кухні, раптом почувся сильний шум. Виглянула - струмок на моїх очах виходить з берегів. Я побігла до сусідів - попередити, але повернутися назад вже не змогла. Вулиця перетворилася в річку, яка збивала з ніг. Поверталася вже городами", - розповіла жінка.

За словами мешканки села, вулицями потоки води несли дерева, деякі з них були товщиною з відро, деякі навіть з корінням, гілки і різне сміття.

"Колода застрягла між парканом і горіховим деревом, почала обростати сміттям... Може, це і врятувало. Утворилася загата, яка відбивала від хати потік, інакше дерев'яна хата могла б не встояти - так би і попливла. Курятник поплив разом з курми, зачепився в кінці городу. Води в хату зайшло щодо трохи, техніку ми встигли підняти - холодильник. У сусідів гірше: їм теж нанесло сміття, але в такому місці, що вода пішла в будинок. Півбудинку мулу, вони його відрами черпають і виливають у вікна", - назвала масштаб лиха мешканка Буковини.

Як наголосила жінка, такої біди вона не пам'ятає, а подібне лихо було в 1991 році. Однак повінь 2020 року набагато страшніша. "Наше село підтоплювало з боку річки Прут, а зараз - з боку лісу. Картопля в городі у мене була - до стегна висотою. А зараз з мулу стирчать верхівки в п'ять сантиметрів, і то не скрізь. І курник перекошений над усім цим, як надгробок. Страшно ... ", - розповіла жінка.

Джерело: Апостроф

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...