"Вода уходит": Українське озеро Світязь стрімко міліє, екологи б'ють тривогу (фото)

Легендарна природна пам'ятка України - озеро Світязь у Волинській області - катастрофічно обміліло, місцеві та туристи б'ють на сполох. Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналістка Наталія Ціжман, повідомляють Патріоти України.

За її інформацією, аналогічна ситуація тут спостерігалася більш 40 років тому, тоді причиною стала аномальна для цих місць спека і відсутність опадів протягом довгого часу.

"Озеро Світязь обміліло. Старожили, які працюють тут на базах відпочинку, розповідають, що аналогічна ситуація була в 1975 році. Тоді причиною була спека і відсутність дощів ... А тепер? Цього року теж дощів не було", - пише журналістка.

Вона зазначила, що причиною можуть бути гірничо-рудні розробки в Білорусі, і в такому випадку ситуація може бути дуже серйозною - озеро просто може зникнути, вода піде під землю на певному етапі розкопок.

"Істинну причину дізнаємося в наступному році, якщо Світязь не заповниться, значить винна не природа, а звичайна людська недбалість. Зокрема, експерти пишуть про те, що Волинське море міліє в результаті розробки в Білорусі Хотиславського кар'єру", - зазначила вона.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...