"Вода в ній тримається навіть у жарких кліматичних умовах": Туристи показали вражаюче відео з легендарної печери тамплієрів на Закарпатті

Видатна печера на Закарпатті, яку називають "Морським оком", ймовірно, була вирубана на Чорній горі в XV столітті. Про це пише видання The City, передають Патріоти України.

Чорна гора належить до Карпатського біосферного заповідника, а на самій вершині розташована унікальна печера часів тамплієрів, яку місцеві називають "Морське око".

Дослідники сходяться на думці, що печера з'явилася у XV столітті, а її значна частина наразі підтоплена. "Вода в ній тримається навіть в жаркі кліматичні умови. Протяжність становить 30-50 метрів. Вхід доволі маленький, але за ним відразу відкривається достатньо великий простір", - йдеться у статті.

Печера тамплієрів настільки популярна, що серед місцевих ходить кілька легенд. Наприклад, люди стверджують, що за дерев’яними дверима нібито сховані скарби, і ці двері нікому не вдавалося відкрити.

Інші легенди свідчать, що в печері тамплієрів нібито є сильне електрико-енергетичне поле, через яке свічки та ліхтарики гаснуть.

Аби потрапити до печери, туристам потрібно з Виноградова дістатися до замку Канків, від нього піднятись по дорозі на саму верхівку гори (близько 40 хвилин), і потім, звертаючи увагу на підказки на деревах, вони можуть дістатися до "Морського ока".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...