​Вода з Сімферопольського водосховища небезпечна, пити її не можна: Провідний науковець-хімік Криму попереджає про катастрофу

Анексованому півострову загрожують епідемії і масове отруєння населення.

Вода Сімферопольського водосховища, через катастрофічне зменшення притоку, забруднена, її не можна використовувати для пиття, зазначають Патріоти України.

Як наголосив в ефірі радіо "Супутник в Криму" кандидат хімічних наук, доцент кафедри загальної та фізичної хімії факультету біології та хімії Кримського федерального університету ім. Вернадського Костянтин Работягов, річка Салгир, яка живить Сімферопольське водосховище, протікає від Ангарського перевалу і проходить через всі населені пункти Салгирской долини.

"Невозможно контролировать объемы сбросов на этом пути. Более того, некоторые населенные пункты не оборудованы канализацией, поэтому все это попадает в Салгир, а потом – в водохранилище", – зазначив він.

За словами експерта, в найбільш вигідному становищі перебувають мешканці прибережних районів Південного берега Криму, так як вони споживають джерельну воду з водозаборів, які розташовані у верхів'ях головної гряди Кримських гір.

Работягов порадив жителям долини перед вживанням кілька днів відстоювати воду у відкритій тарі і очищати за допомогою побутових фільтрів. Він підкреслив, що це дозволить знизити обсяг суспензії і зменшити неприємний запах.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...