Водії електросамокатів ризикують попасти на 17 тис. грн: За що поліція штрафує їх безжально

В Україні на серйозні штрафні санкції можуть нарватися не лише водії автомобілів, які сіли за кермо нетверезими, а й ті, хто напідпитку вирішив проїхатися на електросамокаті, передають Патріоти України.

Як пише «Дорожній адвокат», за таке правопорушення п'яним самокатникам загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керування всіма транспортними засобами. Зазначається, що поки що ситуація з електротранспортом чітко законом не врегульована. Проте людей на електросамокатах вже почали зупиняти та пропонувати їм пройти перевірку. Протокол про порушення отримують й ті, хто пройшов огляд з позитивним результатом, й ті, хто відмовився його проходити.

Більше того, ті, якы попалися п'яними за кермом, вже позбавлялися прав та були змушені платити штаф. Так, у серпні та у вересні суди Одеси винесли рішення у таких справах. Один із затриманих п'яним на електросамокаті відбувся штрафом у 17 тисяч гривень, однак водійських прав його не позбавляли — у молодика їх просто не було. Покарання для другого правопорушника було більш жорстким — 51 тисяча гривень штрафу та позбавлення прав строком на 10 років. Чоловік їхав електросамокатом під наркотиками. Причому, на тому самому правопорушенні він попався двічі за рік.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...