Водії можуть зберегти пальне в холодну пору року: Як правильно прогрівати двигун та обслуговувати систему опалення

Під час холодної пори року, збереження палива є важливою задачею для багатьох автовласників. Є кілька способів економії, якими можуть користуватися українці, передають Патріоти України.

OBOZ.UA розповість про ефективні способи, якими може користуватися кожен водій.

Поради, які допоможуть зменшити витрати на паливо

  • Прогрівайте двигун ефективно. Для цього потрібно запускати двигун не менше ніж за 30 секунд до поїздки, щоб він міг прогрітися. При цьому не потрібно довго стояти на місці з працюючим двигуном - це тільки збільшить витрати палива.
  • Використовуйте систему опалення ефективно. Якщо автомобіль оснащений системою опалення, то вона допоможе зберегти паливо, якщо її використовувати правильно. Наприклад, можна включати систему опалення за 5-10 хвилин до того, як почнете поїздку, щоб автомобіль прогрівся.
  • Перевіряйте стан системи опалення. Якщо система опалення не працює належним чином, то вона може споживати більше палива. Перевірте, чи немає витоків антифризу або повітряних пробок в системі опалення.
  • Використовуйте паливо високої якості. Якщо використовувати паливо низької якості, то це може призвести до збільшення витрат палива. Варто використовувати паливо високої якості, яке рекомендоване для вашого автомобіля.
  • Перевіряйте тиск у шинах. Недостатній тиск у шинах може збільшити витрати палива. Перевіряйте тиск у шинах регулярно і дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо належного тиску у шинах.

Ці поради допоможуть зберегти паливо під час холодної пори року і зменшити витрати на автомобіль.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...