Водія не затримали через "нервовий зрив"? У ДТП на Херсонщині загинули мама з дочкою(фото)

У Херсонській області в результаті ДТП загинула 35-річна жінка з 9-річною дочкою. Пішоходів збив місцевий житель, який був за кермом Renault Trafic. Трагедія сталася на ділянці дороги, де поблизу не було пішохідного переходу. Правоохоронці хоч і відкрили кримінальне провадження, але водія затримувати не стали. Детальніше про це читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Трагедія сталася 5 вересня в селі Нова Збур'ївка Скадовського району приблизно о 19:30. Вчителька української мови Ганна Качан разом з 9-річною донькою Софією переходили дорогу в районі ринку.

"Вони поверталися з поминок додому. Вирішили зайти в магазин, купити морозива. Стали переходити дорогу. За кермом буса був місцевий житель Володя К. За його словами, він бачив їх. Але думав, що і вони бачать його. Здається, що він навіть не гальмував, бо бус був завантажений зерном, там і гальмівного шляху не видно було. А вони думали, що він загальмує... Багато водіїв не згодні з тим, що він їхав на швидкості 50 км / год. Швидкість була великою. Від удару Аня і Софійка відлетіли, як кеглі, метрів на десять. Ми бачили, що автомобіль вже навіть був на зустрічній смузі", – розповіла сестра Ганни Тетяна Сумар.

Ганна Качан багато років викладала українську мову в місцевій школі. Її любили і поважали учні та батьки. Софійка займалася грою на гітарі. "За дівчинкою дуже сумує її біленька кішечка. Вона глуха і впізнавала тільки Софію", – каже Тетяна.

Батько Софії Сергій Качан зараз на заробітках у Європі. Дізнавшись про загибель дружини і дочки, він вирішив терміново повернутися додому. "Він цього разу не хотів їхати, ніби відчував щось. Сергій дуже любив Софійку, буквально душі в ній не чув, він дуже турботливий батько", – додала родичка.
У пресслужбі поліції Херсонської області кажуть, що відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 – порушення правил дорожнього руху. Але водія не затримали, він отримав нервовий зрив. Зараз призначено низку експертиз, також аналіз на алкоголь у крові буде готовий через 10 днів.

"На відео видно, що мама з донькою, перш ніж перейти дорогу, подивилися праворуч, там їхала вантажівка. Вони її пропустили і, навіть не глянувши ліворуч, почали переходити дорогу. Потім помітили бус, на мить забарилися, але вирішили продовжити перехід. Водій, мабуть, подумав, що вони зупиняться. Він намагався уникнути удару, навіть виїхав на зустрічну смугу, але аварії не вдалося уникнути", – пояснив заступник начальника пресслужби Віталій Байдоров.

У поліції також звернули увагу на те, що біля місця трагедії немає поблизу пішохідного переходу. На відео, яке опублікували в Facebook в групі "Наш Херсон", видно, що бус мчить на пристойній швидкості. Мама з донькою намагаються перебігти дорогу, однак бус чомусь здає вліво, виїжджає на зустрічну і збиває людей.

Місцеві жителі зазначили, що ця ділянка розташована поруч із ринком, тому люди дуже часто переходять тут дорогу. Це місце навіть не освітлюється в темний час доби, пішоходи буквально навмання перебігають дорогу. Чому тут досі ніхто не встановив потрібні знаки і не облаштував пішохідний перехід – незрозуміло.

Також жителі скаржаться, що ця траса проходить просто по їхньому селу і водії дуже рідко скидають швидкість до 50 км/год. Аварії з постраждалими пішоходами тут вже раніше відбувалися.

Джерело: Обозреватель

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.