Водіям на замітку! Авто з США: Які мінуси у вигідної покупки та чому такі машини можуть не пройти техогляд

Останнім часом все частіше українським водіям трапляються пропозиції придбати автомобіль, пригнаний із США. Більшість із них виглядають досить вигідними. Але диявол криється в деталях. Деталях вимог до авто, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL поцікавився, наскільки реально пройти в Україні техогляд з американською машиною. І які проблеми можуть при цьому виникнути.

Вимоги до світла

Вимоги до освітлювальних приладів автомобіля в Європі та США відрізняються, а Україна керується саме європейськими нормами. Так на нашому континенті вимагається, щоби фари світили не тільки на дорогу, але й частково освітлювали узбіччя, щоби водій бачив пішоходів та велосипедистів. Тому американські ліхтарі, спрямовані виключно на дорожнє полотно, доведеться міняти.

Не відповідають тутешнім вимогам і американські габарити помаранчевого кольору. В Європі передні габаритні вогні мають бути білого кольору, а помаранчевого – поворотники.

Серйозні розбіжності є і з задніми світловими приладами. "Американці" ззаду світяться практично виключно червоним, за винятком невеликого ліхтаря заднього ходу. Тому звиклому до європейських стандартів водієві буде практично неможливо одразу зорієнтуватись, що саме спрацювало в авто попереду – гальмо чи аварійка. Також в авто із США немає задньої протитуманної фари.

Особливості сервісу та ремонту

Специфічні запчастини до американських авто нерідко потрібно доставляти з-за океану. Тому перед проходженням технічного обслуговування, а тим більше в разі, якщо виникне необхідність зробити певний ремонт, доведеться окремо зайнятись цим питанням. Звісно, попит породив пропозицію подібних деталей, тобто дістати їх цілком реально, але все ж доведеться витратити час на очікування, поки їх доставлять.

Так само доведеться докласти зусиль у пошуку витратників, таких як мастильні матеріали. У США вони відповідають стандартам, відмінним від європейських. Відповідно, можуть ще й помітно дорожче коштувати.

А ще не кожна СТО має інструмент, який підходить під стандарти кріплень "американців". Так само, як і комп’ютерні системи, які працюють з обладнанням заокеанського авто. Тому із пошуком такої станції доведеться повозитись. А потім, з великою долею ймовірності, постояти в черзі.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...