Водіям на замітку: Чому камери автофіксації не можна вмикати під час війни

Експерт попередив, що ввімкнення дорожніх камер відеофіксації зашкодить ЗСУ. Кіберфахівці застерігають МВС від включення дорожніх відеокамер. Причина – потенційна небезпека такого кроку для ЗСУ, передають Патріоти України.

У разі злому серверів спецслужби країни-агресора зможуть отримувати інформацію про пересування військової техніки. Враховуючи, що російські камери контролю швидкості мають такі ж технічні параметри, як і українські, можна припустити, що вони мають ідентичне програмне забезпечення.

“Навіщо ці напівміри? Пропоную МВС України прямо зливати дані про переміщення військ і техніки росіянам. До більшості камер доступ мають всі, кому не ліньки. А якщо ні, то матимуть через годинку-другу”, — запитує у себе у “Фейсбуку” програміст Іван Сорочан.

У коментарях під своїм постом автор заявив, що згадані камери зроблені компанією Hikvision, що перебуває під санкціями. Користувачі, що приєдналися до дискусії, згадали, що завдяки злому баз даних камер відеоспостереження російські агресори змогли отримати доступ до серверів МВС.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...