Водіям на замітку: Електрокари порівняли з авто на газі і бензині і розповіли, які машини вигідніше

Купівля електромобіля в кінцевому підсумку обходиться дешевше, ніж придбання та обслуговування авто, що працює на газі або бензині. До такого висновку прийшли експерти, дослідження яких опубліковано на сайті Consumer Reports, передають Патріоти України.

Як стверджують автори дослідження, вартість електромобілів, ціна яких при покупці не менш ныж 50 000 доларів, зазвичай знижується на 6-10 тисяч доларів в порівнянні з автомобілями з двигуном внутрішнього згоряння.

За даними експертів, розкішний електромобіль Tesla Model 3 початкового рівня заощадив 15 000 доларів у порівнянні не тільки з найбільш продаваним автомобілем у своєму класі (BMW 330i), але і з кращим по рейтингу (Audi A4).

"Економія може бути особливо великою, якщо ви купите старий електромобіль у віці від п'яти до семи років", - відзначають в дослідженні.

Велику роль відіграє також економія на паливі: водії електромобілів витрачають приблизно на 60 відсотків менше, щоб підтримувати свої автомобілі заправленими.

Технічне обслуговування також було ключовим моментом - звіти про надійність показали, що власники електромобілів платили приблизно вдвічі менше за обслуговування і ремонт своїх автомобілів, ніж люди з бензиновими автомобілями.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...