Водіям на замітку: Електромобілі та звичайні авто порівняли за вартістю ремонту та обслуговування

"Розеткові" авто вимагають на обслуговування грошей у два рази менше, ніж паливні авто. До такого висновку прийшли американські аналітики, які провели дослідження і порівняли вартість ТО і ремонту електромобілів і гібридів з машинами на ДВЗ, передають Патріоти України.

Відповідний аналіз був проведений американським споживчим журналом Consumer Reports. Експерти видання зібрали дані про пробіги та витрати на авто серед власників машин самих різних класів. Після цього вони розбили автомобілі на три групи в залежності від пробігу – 0-50 тис, миль (0-80 тис. км), 50-100 тис. миль (80-161 тис. км) 100-200 тис. миль (161-322 тис. км), і прорахували для кожної з них вартість володіння автомобілем за одну пройдену милю (1,6 км). В кінці експерти також вирахували середній показник витрат.

У підсумку, вийшли наступні результати:

Як випливає з таблиці, в середньому обслуговування електромобілів і гібридів обходиться у $0,030-0,031, тоді як паливні авто демонструють набагато більшу суму – $0,061. Водночас в міру збільшення пробігу витрати очікувано ростуть на всі типи автомобілів. Не обійшлося і без такої цікавої деталі, як те, що до 160 000 км пробігу електромобілі вимагають менше грошей, ніж гібриди, а після – навпаки, відчутно поступаються їм. Найімовірніше, така різниця настає через те, що з часом гібриди потребують заміни батарей через поєднання деградації елементів живлення і їх невеликої ємності.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...