Водіям на замітку: Як перед покупкою дізнатися справжній пробіг автомобіля

В Україні у деяких автомобілів, які продаються на вторинному ринку, ймовірність скрученого пробігу становить понад 40%. Це означає, що існує дуже висока можливість купити "кота в мішку". Сьогодні ми розповімо, як перед покупкою б/в автомобіля дізнатися його справжній пробіг, передають Патріоти України.

При купівлі б/в автомобіля спочатку потрібно перевірити його документи, у тому числі сервісну книжку про проходження техогляду. Якщо їх немає, такий автомобіль краще не купувати. Але врахуйте, що документи теж підробляють...

Досвідчені автомобілісти знають, що зовні і в салоні автомобіль повинен відповідати показанню одометра. Якщо є явні невідповідності, то велика ймовірність, що пробіг скручували.

Обов'язково перевірте стан гальмівних дисків, лобового скла, рульового колеса, дверей водія, маркування шин. Перед продажем не часто змінюють гальмівні диски або, наприклад, лобове скло, оскільки це досить дорого коштує. Зверніть увагу на щиток приладів, можливо, на ньому є сліди, які вказують, що його знімали. Що ж до електронного одометра, то його перевіряють спеціальною програмою.

Підозру має викликати і те, що старий автомобіль, який чимало поїздив, має відмінне лакофарбове покриття, нові сидіння та кермо. Це свідчить, що їх фарбували чи змінювали. Сидіння повинні бути зношені рівномірно, а крісло водія - трохи сильніше пасажирських.

Не забудьте перевірити історію автомобіля у Електронному кабінеті водія. Там за VIN-кодом можна дізнатися історію будь-якого автомобіля. Якщо у вас виникли сумніви щодо одометра, то найкраще заїхати на СТО та перевірити його показання на сканері та діагностичному обладнанні.

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...