Водіям на замітку: На дорогах України з'явилися незвичайні радари

У Харківській області встановили два інтерактивних радара, які вимірюють швидкість автомобілів. Про це в Facebook повідомили правоохоронці, передають Патріоти України.

Інтерактивний радар обладнаний датчиком руху, сонячною батареєю і екраном. Якщо водій їде менше 50 км/год, то швидкість на екрані буде відображатися зеленим кольором, якщо більше - червоним.

За задумом поліції, інтерактивні радари повинні дисциплінувати водіїв, відображаючи реальну швидкість автомобілів на конкретній ділянці дороги. Ці пристрої психологічно діють на водіїв, завдяки чому вони зменшують швидкість.

Такі пристрої будуть ставити на ділянках доріг, де часто відбуваються ДТП, біля дитячих садків, шкіл, біля пішохідних переходів. Очікується, що завдяки інтерактивним радарам стане менше ДТП, які відбуваються через те, що водії порушують швидкісний режим.

Нагадаємо, що з червня 2020 року в Україні за дотриманням водіями швидкісного режиму стежать камери автофіксації порушень ПДР. За рік їх використання стало менше ДТП зі смертельними наслідками.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...