Водіям на замітку: Названо авто, які витрачають найменше палива - 2-3 літри на 100 км

Заощадити кошти і подбати про навколишнє середовище автомобілісти можуть, використовуючи транспортні засоби з низьким споживанням палива. Рейтинг ТОП-5 найбільш економних автомобілів у світі підготувало видання CarsWeek, передають Патріоти України.

На першому місці виявився французький автомобіль Peugeot 208 з дизельним мотором BlueHDI, об'ємом 1,6 літра. На повному баку (43 літра дизельного палива) він проїхав 2 150 км, що склало витрату близько 2 літрів на 100 км.

Друге місце у хетчбека Corsa від компанії Vouxhall. Він оснащений сучасним дизельним мотором CDTI EcoFlex 1,3 літра, середня витрата якого складає 2,6 літра палива на 100 км.

Третє місце експерти віддали KIA Rio. Дана модель з трициліндровим мотором 1,1 літра здатна витрачати всього 2,6 літра в змішаному режимі.

На четвертому місці - представник німецького автомобілебудування від чеської компанії Skoda Fabia, з турбодизелем 1,2. Крім німецької якості та привабливого дизайну, він досить економний - витрата в змішаному режимі до 3,4 літрів.

Замикає п'ятірку найбільш економних авто Peugeot 308, який оснащений аналогічним мотором, що і лідер рейтингу, але володіє великими габаритами і вагою. Його середня витрата складає близько 3,5 літрів дизеля на 100 км шляху.

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...