Водіям на замітку: Названо найбільш ненадійні машини, яким до 10 років

Загальнонімецький автомобільний клуб ADAC визнав Kia Ceed та Hyundai i20 найненадійнішими машинами. Вони провели відповідне дослідження, в якому оцінили 109 моделей від 25 марок віком від 3 до 10 років, передають Патріоти України.

Перше місце у рейтингу ненадійності зайняла 10-річна Kia Ceed, в якій були помічені поломки в 52,7% випадків. Водночас у перші роки ця модель майже не має поломок. Про це повідомили на сайті ADAC.

Найпоширеніші дефекти цієї машини – стартер, паливний насос, електричні ланцюги та свічки запалювання. Подібні поломки можна побачити у Hyundai i20 з 42,2%. У нього також часто виходять з ладу свічки запалювання та замки запалювання.

Експерти відзначили Seat Alhambra та VW Sharan, в яких також часто відбуваються поломки. Основними причинами цього були рециркуляція відпрацьованих газів або впорскування AdBlue.

Також "приголомшливо поганим" виявився Smart Forfour, який продається з 2015 року. У всі роки використання його акумулятор надзвичайно часто розряджався.

Крім того, проблемними назвали Opel Insignia, Nissan Qashqai, Ford S-Max, а також Renault Kangoo і Renault Rapid – з двома останніми особливо багато проблем в молодому віці. В них часто виходила з ладу електрика автомобіля.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...