Водіям на замітку: Скільки потрібно палива на прогрівання двигуна взимку - експеримент

Фахівці радять під час морозу перед початком руху прогрівати двигун, адже він буде готовий приймати навантаження. Але у цьому випадку витрачається паливо. Скільки конкретно? Відповідь на це питання стала відома в результаті експерименту, в якому взяв участь Renault Logan, зазначають Патріоти України.

Зокрема, для експерименту взяли Logan зі стандартним 1,6 л двигуном, який не модернізувався. Експеримент проводили за температури повітря 20 градусів морозу.

Для того, щоб дізнатися точну кількість палива, використовували виносний бак. Двигун прогрівали 15 хвилин. Такий часовий проміжок зазвичай визначається водіями, які мають сигналізацію з автозапуском. За цей час автомобіль встигає прогрітись. Під час експерименту всі бортові системи було відключено.

В результаті виявилося, що за 15 хвилин прогріву при морозі 20 градусів силовому агрегату Renault Logan знадобилося 450 мл бензину. Значить, у цьому випадку витрата бензину дорівнює приблизно 1,8 літра на годину, що приблизно на 1 літр більше ніж за такий же час у робочому режимі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...