Водіям на замітку: В українські ПДР внесли нові зміни, стало відомо, кого вони стосуватимуться

Кабмін ухвалив зміни до чинної редакції Правил дорожнього руху. Про це на свій сторінці в Telegram-каналі повідомляє нардеп Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

Зокрема, нова редакція правил дорожнього руху дозволяє велосипедистам рухатися в смузі для маршрутних транспортних засобів, а при необхідності, зупинятися. Крім того, тепер знак, що позначає смугу для руху маршрутних транспортних засобів, не вимагає додаткової таблички "для велосипедистів".

"З метою розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів проєкт пропонує дозволити рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів", – йдеться у пояснювальній записці.

Для підвищення безпеки відтепер водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння зобов'язані використовувати ремені безпеки. Єдиний виняток – водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

Крім того, для підвищення безпеки пішоходів, у темний час доби вони обов'язково повинні використовувати світловідбивальні елементи на одязі або жилети зі світловідбивальними елементами.

Також зміниться один із дорожніх знаків – 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям". У новому варіанті на знаку дорогу буде зображено горизонтально, і над нею з'явиться силует автомобіля. Назва знака зміниться на "Зміна покриття".


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...