Водіям нагадали про літній штраф через погоду - порушникам доведеться викласти до 510 грн

У літню пору року асфальт перегрівається. Через розм'якшення дорожнього покриття важкі транспортні засоби можуть його деформувати. Якщо порушити обмеження проїзду у спеку, загрожує штраф до 510 гривень, передають Патріоти України.

Про спеціальні обмеження нагадав Дорожній адвокат. Постійні температурні обмеження передбачені для вантажного транспорту вагою понад 24 тонни та з навантаженням від 7 тонн на одну вісь.

За порушення заборони на рух у денний час доби для важкого транспорту за температури повітря вище +28 С передбачено штраф у розмірі 510 грн. Також можливе затримання автомобіля на штрафстоянку.

Це постійна норма, але за рішенням місцевої влади рух може бути заборонено у разі виникнення умов, коли можливе пошкодження або руйнування дорожнього покриття. В цьому випадку необхідне встановлення дорожніх знаків, що попереджають про обмеження.

На знаках повинна бути вказана температура повітря, за якої набуває чинності заборона. За порушення – штраф 340 грн. Обмеження не поширюються на перевізників небезпечних та швидкопсувних вантажів, живих тварин та птахів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...