Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Радою в першому читанні законопроекті №6570-д, передають Патріоти України.

Даний проект йде разом з основним законопроектом №6569-д, що також стосується військових правоохоронних органів.

Згідно із законопроектом, військові поліцейські отримають повноваження: зупинки автомобілів та проведення поверхневої перевірки; перевірка документів у водіїв; обмеження або заборона руху транспорту та пішоходів у випадках затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, або за обставин, що загрожують життю та здоров’ю людей.

Військові поліцейські також мають повноваження зупиняти військовий транспорт в разі порушення його водіями правил дорожнього руху, а також у випадках, коли є ознака про технічну несправність або якщо він використовується з протиправною метою чи не за призначенням.

Знайшлись "свої люди": Музикант шокував, як Остапчук з поліцейськими пройшов ВЛК і уникнув мобілізації

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:48

Лідер гурту Our Atlantic, музикант Віктор Байда шокував, як шоумен Володимир Остапчук із поліцейськими без черг пройшов ВЛК і завдяки зв'язкам уникнув мобілізації. Про це артист розповів у своєму Instagram, передають Патріоти України. Вони зустрілися ...

Все тільки починається? У ДТЕК попередили про збільшення періодів вимкнення світла в Україні

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:30

Пікове споживання електроенергії в Україні очікується у липні-серпні. Періоди вимкнення світла збільшаться. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передають Патріоти України. Навантаження на енергосистему збільш...