Воду кип'ятила на свічках, а суміші діставали українські військові: Молода мама розповіла, як жила з немовлям на "Азовсталі"


У бомбосховищі під маріупольським заводом "Азовсталь" українка Ганна ховалася разом зі своїм шестимісячним сином Святославом. Сім'ї вдалося вижити й евакуюватись у порівняно безпечний регіон України, передають Патріоти України.

Історією молодої мами поділився у Telegram радник голови МВС Антон Геращенко. Він показав запис короткої бесіди Ганни із журналістами, де вона розповіла про життя під бомбардуваннями.

Жінка наголосила: вона зробила все можливе та неможливе для того, щоб її син жив. Воду для Святослава українка кип'ятила на свічках, а для того, щоб її добути, треба було бігти під обстрілами в інші цехи. Коли закінчилася суміш, на допомогу прийшли українські військові.

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що українська сторона добивається відкриття "зелених коридорів", щоб урятувати саме таких жінок та дітей.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...