"Води майже немає. Це жахливо. Ніколи такого не було": Дністер тепер можна перейти пішки (відео)

У мережі показали результати скидання води в Дністрі. Річка обміліла настільки, що її можна перейти в деяких місцях мало не пішки. Користувачі соціальних мереж поділилися жахливим відео, передають Патріоти України.

"Село Брага, Хмельницька область. Річка Дністер... колись була. Навпроти - всім відома Хотинська фортеця. А води майже немає. Це жахливо. Життя прожили, такого не було! Люди, що це коїться?!" - каже автор відео.

Екологи наголошують, що через значне зниження рівня Дністровського водосховища вже загинула велика кількість водних мешканців. Серед них - двостулкові молюски. Вони намагалися "наздогнати" воду, залишаючи на березі дивні восьмиподібні візерунки. Та вдалося це далеко не всім.

Скидання води у річці відбувається для виробництва електроенергії для споживання населення, а притоку великої води немає. Приток для Дністровського водосховища напряму залежить від танення снігів і дощів, які випадають у Карпатах. Цьогоріч у квітні відбулося різке потепління, це також пов'язано з бурями у Сахарі, які дійшли до регіону.

"Та перш за все, скидання води пов'язано з необхідним забезпеченням населення електроенергією, дефіцит якої виник через обстріл російськими терористами енергетичної системи України", - пишуть українці.

Не хочуть потрапити під мобілізацію? Українці різко збільшили сплату аліментів

неділя, 6 жовтень 2024, 11:45

У 2024 році українці стали відповідальніше ставитись до сплати аліментів – порівняно з минулим роком, приріст склав 30%. Причина – загроза втрати відстрочки від мобілізації, передають Патріоти України. Про це повідомив керівник Центрального управління ...

Надбавка до пенсії в Україні від 300 до 600 грн: Ось хто має право

неділя, 6 жовтень 2024, 10:44

Деякі українські пенсіонери можуть отримати доплату до пенсії. Йдеться про тих громадян, які досягли певного віку. Детальніше про це повідомили в пресслужбі Головного управління ПФУ в Полтавській області у Facebook, передають Патріоти України. Пенсіоне...