Вогонь перекинувся на інший берег Прип'яті: У Чорнобильській зоні нові пожежі в лісах

Масштабний вогонь у зоні відчуження не можуть погасити вже дев'ять днів.

Надвечір понеділка, 13 квітня, у Чорнобильській зоні знову спалахнули верхові пожежі в лісах. О 18.45 надійшла інформація, що в колишньому селі Розсоха триває верхова пожежа, що прийшла із колишнього села Старі Соколи. Про це повідомило Державне агентство України з управління зоною відчуження, передають Патріоти України.

Також верхова пожежа спостерігається у районі колишнього села Крива Гора, що на лівому березі Прип'яті. Зазначимо, що пожежі вирували до цього лише на правому березі річки.

Держагенстві додали, що пожежу, яка була між ставком-охолоджувачем та річкою Прип'ять вдалося локалізувати. Також локалізували вогонь, який дійшов до відкритого розпродільчого пристрою.

Поліція затримала чоловіка, який може мати відношення до підпалу у районі колишнього села Старі Соколи. Станом на 17:00 13 квітня ДСНС повідомила про гасіння пожеж на території чотирьох лісництв - Корогодського, Денисовецького, Дитятського та Паришівського. Ще вчора їх було одночасно три. Пожежу на території Котовського лісництва вже ліквідовано.
У гасінні пожеж беруть участь понад 800 працівників ДСНС та інших установ. Задіяно майже 200 одиниць техніки, зокрема по три літаки та гелікоптери для скидання води. На всіх оперативних ділянках працює важка інженерна техніка ДСНС для облаштування протипожежних розривів та забезпечення доступу пожежникам.
Перші повідомлення про вогонь у Чорнобильській зоні надійшли 4 квітня. Основні причини займання вбачають у підпалах.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...