"Воїнам сточували зуби напильником та відбивали геніталії струмом": Екскуратор "Кривбасу" розповів про жахи полону на Донбасі (відео)

З початку російсько-української війни на Донбасі у 2014 році військових, які потрапляли у полон до терористів "Л/ДНР", тримали у ямах, їм сточували зуби та відбивали геніталії електричним струмом. Про це у ефірі програми "Право на владу" на "1+1" у четвер, 10 червня, розповів куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник, передають Патріоти України.

Він нагадав, що лише на 8-му році війни проти "м'ясників" почали порушувати кримінальні провадження. "Бійці у 2014-2015 роках узагалі сиділи у ямах, у підвалах. Із них знущалися, напильником сточували зуби, відбивали геніталії електричним струмом. Я, до речі, дуже вдячний каналу і Мар'яні Бухан, що в цьому році вийшов дуже якісний – страшний, але якісний репортаж про "Ізоляцію", – розказав Колесник.

Він зазначив, що підпільна в'язниця, відома як "Ізоляція", є колишнім артцентром, з якого донецькі терористи зробили катівню. "Коли читаєш про тих, хто пройшов це, коли слухаєш їхні відео, взагалі не вкладається в голові, що таке може бути, по-перше, у ХХІ сторіччі, по-друге, в Україні", – сказав куратор "Кривбасу".

Колесников пригадав, як одного з бійців терористи підстрелили, коли були напідпитку. Вони, за його словами, просто бавилися та відстрелили йому 18 см кістки. "Його привезли – апарат Ілізарова зняли, прив'язали дошки, скотчем перемотали і передали. У хлопця 18 см кістки було відстрілено пістолетом напідпитку. Просто терористи бавилися", – сказав військовий.

За його словами, у ті роки навіть відбувалося так, що одного терориста могли обміняти на сімох або навіть на 32 українців.

"Захопили під Старобешевим росіянина, який воював на тому боці, бійці захопили, а я дорогою забрав, щоб передати у СБУ. Через 10 днів його поміняли на сімох наших. Захопили на 17-му блокпосту між Комсомольськом та Старобешевим воєнкома "ДНР" і колишнього командира "Беркуту". Його поміняли на 32 осіб. Ці асиметричні речі відбувалися часто", – додав Колесник.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...