Воюють навіть з мертвими: Окупанти-мародери пограбували квартиру херсонської активістки Катерини Гандзюк

В окупованому Херсоні рашисти пограбували квартиру загиблої активістки Катерини Гандзюк. Про це інформує телеграм-канал «Україна: оперативно» з посиланням на слова батька покійної, передають Патріоти України.

«Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це „об'єкт, який загрожує російській державності“, — розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.Обшуки у помешканні тривали більше 3 годин. Сусіди розповіли, що з квартири винесли декілька мішків з речами».

Для Херсона Катерина Гандзюк була символом боротьби за справедливість. Її, громадську діячку, радницю міського голови Херсона, облили сірчаною кислотою біля будинку в Херсоні 31 липня 2018 року. Після майже трьох місяців боротьби за життя вона померла 4 листопада у Києві. Зловмисник вилив на жінку близько літра сірчаної кислоти.

Новий закон про мобілізацію: У Міноборони розповіли, що чекає на "обмежено придатних"

вівторок, 21 травень 2024, 0:30

Речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін пояснив, що чекає на "обмежено придатних" після 18 травня - коли новий закон про мобілізацію вступив в силу. Про це він розповів в інформаційному дайджесті МОУ на Youtube-каналі. ...

Не всі та не у кожного: У кого й чому можуть забрати авто на потреби ЗСУ

вівторок, 21 травень 2024, 0:22

Згідно зі змінами, які запроваджуються новим законом про мобілізацію, тепер в Україні можуть безоплатно вилучати автомобілі в українців на потреби Збройних сил із матеріальним відшкодуванням після демобілізації. Однак забиратимуть авто не в усіх і за п...