Воював без їжі та води, рив окопи біля ЗАЕС: Окупант здався в полон ЗСУ й розповів про "порядки" в армії РФ (відео)

Черговий російський вояка поскаржився на погані "порядки", які діють у лавах окупаційної армії РФ. Він дуже хотів стати військовим, але коли опинився на війні в Україні, зрозумів, що йому не хочеться помирати в 20 років "незрозуміло за що і де", передають Патріоти України.

Щоправда, дійшло це до загарбника лише після того, як він потрапив у полон. Відео його жалісливих зізнань опублікував командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський

На камеру окупант представився як Бояшнєв Роман Сергійович родом із Оренбурзької області РФ. За його словами, він спершу пішов на строкову службу в армію РФ, але вже через два місяці підписав контракт.

"Хотів стати військовим", – пояснив свій вибір росіянин, хоча надалі не приховував, що за участь у "СВО" йому обіцяли зарплату в 400 тис. рублів щомісяця, а фактично "обманули", бо отримував удвічі менше.

Його призвали в Уссурійську до 83-ї бригади повітряно-десантних військ, уже в жовтні 2022-го він зі зброєю прийшов на українську землю. Спершу був на Херсонському напрямку, після чого його батальйон вибув на доукомплектування через великі втрати.

Так окупант опинився поблизу ЗАЕС в Енергодарі, де "більше п’яти місяців" нібито те й робив, що рив окопи. Згодом, за його словами, зведену роту контрактників відправили під Бахмут, де їм довелося воювати "без їжі й води".

Саме на Бахмутському напрямку, на шостий день після прибуття на позицію в лісосмузі, Бояшнєв потрапив у полон. За його словами, їх оточили бійці ЗСУ, запропонували здатися в полон, і він погодився, бо "не хотів помирати в 20 років".

"Висувалися на лісосмугу малими групами, здебільшого вся їжа та вода – це була та, яку ми принесли з собою. Там було близько 20 зеків, вони почали активно відходити. Ми розуміли, що мало що зробимо без їжі й води. Боєприпасів дуже багато по всій лісосмузі було розкидано, а ще зброї, людей. У нас два міномети, гранатометник "300-й" – його евакуювали, й автомати. "200-ті" були, їх накрило просто", – описав окупант те, що бачив в останні дні перед полоном.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...