Воював за Україну: Окупанти вбили українського боксера на Донеччині

25 травня, захищаючи українську землю від російських окупантів, загинув вихованець львівського боксу Максим Кіт. Срібний призер чемпіонату країни воював на Донбасі у складі 80-ї десантно-штурмової бригади.

Львів’янин Максим Кіт народився 16 листопада 2001 року, навчався у гімназії "Провесінь", а також займався боксом. Кіт був вихованцем львівської ДЮСШ №7, ставав багаторазовим призером чемпіонатів Львівської області, призером і фіналістом першості України та здобував нагороди міжнародних турнірів.

Після гімназії Максим здобув освіту у Львівському вищому профучилищі торгівлі та сфери послуг. А після завершення навчання працював у будівельній сфері Львова. Окрім боксу, Кіт захоплювався й іншими видами спорту, зокрема футболом.

Повномасштабне вторгнення РФ у лютому 2022 року змінило плани спортсмена, і він за власним бажанням підписав контракт зі Збройними силами України. Останнім часом Максим воював на Донеччині у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Свій останній бій із російськими окупантами Кіт зустрів 25 травня. Тепер захиснику назавжди 22 роки. За словами близьких, попри свій вік, Максим був наполегливим, сміливим і цілеспрямованим чоловіком.

"Важко щось говорити, але я вдячна долі, що була твоїм класним керівником. Ти був хорошою дитиною, завжди на позитиві й усміхнений і ніколи не сперечався, хоч і не завжди поділяв мою думку. З великими амбіціями, планами, мріями на це життя… Але війна змінила все... Ти – герой України, який назавжди залишиться в наших серцях", – відреагувала Роксолана Савка.

У спортсмена залишилися дружина, батьки, сестра, племінники та хрещена донька.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...