"Володію і не продаю": Ціни на біткоїн різко злетіли після нової заяви Маска

Курс біткоїна значно виріс після того, як засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск публічно висловив надію на успіх цієї криптовалюти. Він зробив заяву 21 липня на віртуальній конференції "B Word", організованій Crypto Council for Innovation, зазначають Патріоти України.

Як пише портал ixbt за даними сервісу Сoinmarketcap, на тлі заяв Ілона Маска біткоїн за добу подорожчав на 6,6% (понад $31,7 тис.), А Ethereum – на 8,5% (близько $1943). Курс Dogecoin теж помітно коливався і досягав 21 цента, хоча до кінця дня знизився до 18,5 центів – добове зростання склало 8,3%.

Маск зазначив, що загалом зараховує себе до прихильників біткоїна і криптовалюти, хоча критикує їх за високе енергоспоживання. Саме тому в травні цього року Tesla відмовилася продавати автомобілі за криптовалюту, хоча і не планує від неї позбавлятися. Компанія повернеться до цієї ідеї, коли майнінг стане безпечним для навколишнього середовища.

"Найімовірніше, відповідь полягає в тому, що Tesla відновить прийом біткоїнів", – сказав він. "Місія Tesla – прискорення появи стійкої енергетики. Ми не можемо бути такою компанією, не проявляючи належної обачності щодо енергоспоживання біткоїна", – цитує Reuters Маска.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...