Волонтери розсекретили російських морських піхотинців, які воювали на Донбасі

Волонтери об'єднання Informnapalm виявили ще одного російського військового, що воював на Донбасі – ним виявився військовослужбовець 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту ВМФ РФ Микола Большаков. Про це йдеться на сайті об'єднання, також представлені відповідні докази.

Так, вказується, що російський військовий сам опублікував в соціальних мережах фотознімки з Донбасу, а також з місця його строкової служби у с. Спутник у Мурманській області, РФ. Зазначається, що фотодоказ датований 2 березня 2016 року.

Волонтери пишуть, що його 61 підрозділ бригади морської піхоти виїхав нібито "на навчання" у Ростовську область влітку 2014 року, після чого через табір у Чортківському районі Ростовської області вдерся в Україну. Після цього Большаков опинився у Луганській області у місті Луганськ, де і робив свої фото. На знімку волонтери помітили зразок військової техніки РФ, схожий на БМД або артилерійську установку 2С9 "Нона-С". У руках військового кулемет "Утьос" з гніздом та оптичним прицілом.

В Informnapalm помітили цікавий момент, що добре характеризує підготовку російських військових, які воювали проти України на Донбасі – морський піхотинець Большаков просто забув зняти геотег на одному зі своїх фото.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...