"Волонтери, схоже, вбили в Полтаві більше людей, ніж ми змогли врятувати": Медик "Госпітальєрів" шокував спостереженням

Українці не готові допомагати пораненим після таких російських обстрілів, як у Полтаві 3 вересня. Про це 4 вересня в колонці на сайті "Української правди" заявив медик добровольчого батальйону "Госпітальєри" Ігор Ткачов, передають Патріоти України.

Медик зазначив, що він із колегами першими прибули на місце прильотів у Полтаві (за останніми даними, загинуло 53 людини, поранені – майже 300). "Усе було в тілах, крові, криках, стогонах, болі й смерті. Перед нами стояв старий величезний ЗІЛ, у який просто грузили поранених. [...] ЗІЛ поїхав через усе місто до лікарні, набитий людьми, які вмирали. [...] Почали прибувати "швидкі". Люди бігали, військові, волонтери, ми. Щохвилини приносили когось іще живого, щохвилини ми бігали від одного до іншого й накладали турнікети. У людей по три ампутації – це три-чотири турнікети на одну людину", – описав Ткачов.

Він підкреслив, що швидко закінчилися турнікети – засоби для зупинення кровотечі з магістральних судин кінцівки, турнікет перетискає кінцівку по колу. "Для найважчих випадків ми кричали: "Лікаря сюди!". Лікарі, які приїхали на "швидких", точно не готувалися до такого: "Це ж Полтава, тут безпечно". Десь годину ми робили все, що могли: когось не врятували, а комусь зберегли життя. Намагаюся ніколи не хвалитися, але я впевнений, що вчора ми врятували не одне життя", – розповів Ткачов.

Медик зробив кілька висновків із ситуації в Полтаві. "На жаль, волонтери, схоже, вбили вчора в Полтаві більше людей, ніж ми змогли врятувати. Неякісні турнікети були всюди, і здається, що оригінальні сертифіковані були тільки в нас. Приносили пораненого з турнікетом, а турнікет китайський, докрутити його неможливо. Ми накладали свої, але вони швидко закінчувалися. Коли кричав: "Дайте турнікет", давали китайський, і я внутрішньо вмирав разом із цими людьми, яким знав, як допомогти, але не міг через те, що хтось, навіть не ворог, вирішив їх убити китайським лайном", – заявив він.

Ткачов також помітив, що "майже ніхто не вмів надавати допомогу". "Деякі люди накладали турнікети, китайські, не докручували до кінця, але хоч щось робили. Але таких було одиниці. Я давав свої турнікети, а люди не знали, що з ними робити. Лікарі, які приїхали, були молоді дівчата з довгими нігтями, які кричали, тряслися й не знали, що робити, розгублені. Їм просто вантажили важких, без рук і ніг, у конвульсіях, вмираючих людей у машини, і вони розгублювалися. У них я не побачив ні турнікетів, ні якоїсь організації процесу, нічого. Їх до такого не готували", – пояснив медик.

За його словами, у рятувальників, які прибули на місце прильотів, аптечок не помітили. "Можливо, хтось із них накладав ті китайські турнікети, не знаю", – написав Ткачов.

Він закликав українців шукати турнікети й записуватися на курси із зупинки кровотечі.

"Розбите серце": Жінка розлучилася з чоловіком через два тижні після весілля і назвала причину

середа, 4 вересень 2024, 23:55

Жінка з розбитим серцем розлучилася з чоловіком всього через два тижні після весілля. Вона не змогла пробачити йому те, що він зробив на своїй парубочій вечірці. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Наречена організувала виїзне весілля з бат...

Українцям відмовляють в субсидіях: Ось хто не отримає допомоги від держави

середа, 4 вересень 2024, 23:40

В Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу – без збирання довідок та витрачання часу на заповнення декларації. Водночас в отриманні субсидії може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати її все одно можна буде, передаю...