Вона дійсно чорна: Російським дітям у садочку та школі готують їжу на брудній воді (фото)

Жителі селища Ксенівка в Забайкальському краї (РФ) скаржаться на брудну, чорну воду, яку їм завозять з місцевої водойми - зокрема, в садок і школу. Про це пише ІА "Чита.Ру", передають Патріоти України.

"На самій цій водоймі, швидше за все, немає жодних фільтрів, і вода брудна. І поки не замерзла місцева річечка Берьозовка, воду возили нормальну. А тепер Берьозовка замерзла, і почали возити воду з водойми. А вода не те що іржава, а просто дуже брудна. Відчуття, що нас хочуть отруїти. Таку воду і в садок возять, і до школи. На цій воді кухарі готують їжу в їдальні тощо", - розповів журналістам житель селища.

Жителі також опублікували в мережі звернення до губернатора Олександра Осипова. За їхніми словами, брудну воду доводиться пити упродовж багатьох місяців, при цьому ще й платити по 70 рублів за 200 літрів.

"Нею навіть митися і прати не можна, а ми п'ємо її і напуваємо наших дітей, і платимо гроші", - скаржаться люди.

Вони стверджують, що голова селища і депутати не звертають увагу на проблему. Журналістам влада ще не прокоментувала ситуацію.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...