Вона може бути не останньою: На МКС російські космонавти знайшли нову тріщину

Для дослідження місця, де є можливий витік повітря, потрібно привезти на МКС потужний мікроскоп.

На Міжнародній космічній станції знову виявили тріщину. Наразі заплановано вивчення місця можливого витоку повітря. Про це з посиланням на керівника польотом російського сегмента МКС Володимира Соловйова пише "Газета.ру", передають Патріоти України.

"Поки ми знайшли одну (тріщину - ред.), і під підозрою ще одне місце, де є якась негерметичність", - сказав Соловйов. За його словами, для дослідження місця, де є можливий витік повітря, потрібно привезти на МКС потужний мікроскоп. "Але поки абсолютної впевненості немає", - повідомив Володимир Соловйов.

Нагадаємо, в серпні 2020 року на МКС була виявлена тріщина, через яку на станції впав тиск. В кінці вересня "Роскосмос" заявив, що витік знайшли в російському модулі "Звезда", на якому знаходиться наукова апаратура.

Пізніше, в середині жовтня, російські космонавти виявили ще одне можливе місце витоку в перехідному відсіку модуля "Звезда". Це вдалося зробити за допомогою пакетика чаю, рух якого в невагомості в сторону течі повітря зафіксували камери.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...