Вона працює: Через ураган "Юлія" Одесі загрожує підтоплення (фото)

Фахівці обстежили дамбу в районі Хаджибейського лиману і виявили дві промоїни: одна довжиною близько метра, друга - близько десяти метрів.

Одеса починає повертатися до звичайного життєвого ритму після урагану "Юлія", який пронісся в понеділок. Він, зокрема, повалив понад 400 великих дерев, а дерева зруйнували будинки і травмували людей, передають Патріоти України.

У вівторок, 25 лютого, працівники комунальних служб розпиляли і вивезли з вулиць і дворів більшу частину повалених дерев. Ремонтники поступово відновлюють роботу громадського транспорту.
Фахівці також обстежили дамбу в районі Хаджибейського лиману і виявили дві промоїни: одна довжиною близько метра, друга - близько десяти метрів. Промоїни утворилися внаслідок ураганного вітру: він гнав з лиману воду, яка підмивала Окружну дорогу. Зараз надлишок води з дороги, яку захищає дамба, відкачали.

Не секрет, що в Хаджибейський лиман щорічно надходить близько 200 млн кубометрів води за рахунок природного стоку і ще 130-140 кубів - за рахунок каналізаційних стоків Одеси. Якщо Хаджибейську дамбу прорве, затопленою може виявитися значна частина Одеси, через що постраждають 42 тисячі осіб. Крім того, може порушитися сполучення між житловим масивом Котовського, де живуть більше 190 тисяч чоловік, і іншою частиною міста, а також сполучення між Одесою і містами Миколаєвом і Херсоном.


Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...