"Вона тут жити не буде": Переселенка з Луганщини поскаржилась у поліцію на сусіда, але замість допомоги її... оштрафували

У селі Старий Кривин на Хмельниччині переселенку з Луганської області оштрафували через те, що вона викликала поліцію. Жінка має сплатити 3 тисячі гривень штрафу за те, що попросила захисту у правоохоронців від сусіда, який, за словами переселенки, постійно цькує її та родину, повідомляють Патріоти України.

Олена Гармаш виїхала зі Сватового Луганської області, коли її місто опинилося в окупації. За її словами, офіційної евакуації не було. Чоловік вліз у борги, щоби сплатити за переїзд Олени. Із собою вона забрала 38 котів та двох собак, оскільки займалася порятунком тварин.

"Сусід погрожував розправою"

"Чоловік купив невелику хату з городом у селі Старий Кривин на Хмельниччині, щоби я могла тут розмістити своїх котів та собак. Ми хотіли тут жити тихо, спокійно. Однак спокою нам не дає сусід, Федір", – розповіла Олена.

Олена каже, що вони одразу не сподобалися сусіду, Федір уже неодноразово заявляв, що жити вона тут не буде, та лаявся. "Я у нього така-сяка, погрожував мені розправою. Неодноразово ліз на територію мого двору. Якось я побачила, як він риється у дровах, які купив чоловік. Я його запитала, що він тут забув, у моїх дровах. Він заявив, що це "гуманітарні дрова", що я не маю права їх одержувати. Й знову лайка на мою адресу", – каже Олена.

Ділянка розбрату

Одним із приводів для розбрату стала ділянка городу переселенців. Ділянка під город нібито була передана сусіду, але відповідних документів на неї у сільраді, за словами старости села Старий Кривин Світлани Ясенчук, немає.

"Це приблизно 14 соток, які відрізані від нашого городу. Їх захопив сусід. Ми з чоловіком зверталися до сільради, але староста нам казала, що жодних документів на неї немає. Мовляв, можливо, була якась усна домовленість із попереднім старостою, але вона про це нічого не знає. Тоді я викликала комісію з Нетішинської районної адміністрації, яка мала встановити кордони. Сусіду це теж не сподобалося. Він при них кричав, що я біженка, що я тут ніхто. Й заявив, що "вона тут все одно жити не буде, я її виселю". Я повернулася до нашої старости, запитую: "Що це таке?" А вона відповідає: "Я нічого не чула". І ніхто з присутніх за мене не заступився", – розповідає Олена.

А тепер, за словами жінки, у сільській книзі з'явився запис про цю ділянку – нібито вона належить сусідові.

Штраф – за виклик поліції і прохання допомогти

Олена Гармаш каже, що не раз зверталася до місцевих правоохоронців, але жодної допомоги жінка не отримала. Коли вона вдруге викликала поліцейських, щоби поскаржитися на сусіда, їй самій виписали штраф за хибний виклик.

"На адмінкомісії, де була присутня і староста села, мені сказали, що у мене мають бути докази проти сусіда. Я мала зняти все це на відео. А якщо ні, то сама винна", – розповідає жінка.

Тепер Олена зобов'язана викласти 3 тисячі гривень за те, що хотіла правовим шляхом захистити себе.

Не дають гуманітарну допомогу

Олена Гармаш також поскаржилася, що не отримує гуманітарну допомогу як тимчасово переміщена особа. Коли вона поцікавилася у сільраді цим питанням, їй відповіли, що дають допомогу лише "гостро нужденним". Оскільки жінка довго хворіла, їй порадили зібрати чеки на витрачені на лікування кошти й тоді пообіцяли видати продуктовий набір.

Шукатиме захисту в органах із прав людини

Олена Гармаш зазначила, що здаватися не має наміру, вона шукатиме захисту в органах із прав людини.

Джерело: Обозреватель

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...