Вона вже існує: Вчені знайшли вакцину, яка може захистити від коронавірусу

Група литовських і іракських вчених висунула гіпотезу про те, що комбінована вакцина проти кору, свинки і краснухи (MMR) може захистити від коронавіруса.

Вчені припустили, що вакцина для дітей захищає від коронавіруса. На їхню думку, MMR - комбінована вакцина проти кору, свинки і краснухи може привести до створення антитіл, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Група литовських і іракських вчених висунула гіпотезу про те, що комбінована вакцина проти кору, свинки і краснухи (MMR) може захистити від коронавіруса. Їх гіпотеза заснована на послідовній схожості 30 амінокислотних залишків між глікопротеїнами вірусу атипової пневмонії (SARS-CoV-2), кору і краснухи. Для підтвердження гіпотези необхідні подальші експерименти.
Згідно даним про пацієнтів з коронавірусом з Китаю, Італії і Південної Кореї, ця хвороба зустрічається рідше і проходить легше у дітей у віці до 10 років. Причини, за якими діти менш сприйнятливі до COVID-19, залишаються неясними. Однак дослідження, проведені в Університеті Чарма в Іраку і Каунаському технологічному університеті (КТУ) в Литві, показали, що вакцинація MMR може бути причиною того, що діти несприйнятливі до хвороби.
«Антитіла, що виробляються у дітей завдяки вакцині MMR, можуть розпізнавати деякі частини білка (епітопи) на білках-«шипах» SARS-CoV-2. Ці антитіла, особливо в епітеліальному шарі дихальних шляхів, блокують зв'язування і потрапляння вірусу в клітини», - пояснює цю теорію професор Рімантас Кодзіус, який брав участь в дослідженні.

За словами вчених, їх дослідження показали, що рівень антитіл після вакцинації може зберігатися протягом 15-20 років. Однак для підтвердження цієї гіпотези необхідні експериментальні дослідження, що включають в себе тестування очищеного білка SARS-CoV-2 на поліклональні та моноклональні антитіла вірусів кору та краснухи.

«У такий невизначений час, коли пандемія COVID-19 шкодить практично всьому світу, ми повинні розглядати всі варіанти боротьби з вірусом. Для цього ми хочемо об'єднатися з дослідниками по всьому світу і перевірити нашу теорію», - зазначили дослідники.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...