"Вона з посмішкою обирає Росію на Майдані - це удар по воїнах": Офіцер ЗСУ прокоментував скандал із блогеркою-киянкою

Блогерка di.rubens на Майдані Незалежності в Києві зняла ролик, у якому продемонструвала свою симпатію до Росії. Відео на особистій сторінці оприлюднив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (Штірліц), а потім розгорівся скандал. Тепер дівчина заявила, що поскаржилася на нього в Міноборони й готується до суду. У бліцінтерв'ю Анатолій Штефан розповів, чому вирішив розголосити ситуацію й чого він домагається. Патріоти України пропонують вам прочитати текстовий запис цієї бесіди.

- Як ви взагалі побачили те відео з блогеркою на Майдані?

- Відео масового поширювали в мережі ТікТок. До того, як я його побачив і оприлюднив у себе, воно набрало вже близько 3 млн переглядів та 350 тисяч лайків.

Ви просто уявіть собі ці цифри в умовах військової агресії Російської Федерації! До того ж аудиторія цього відео - підлітки. Яким, навпаки, потрібно роз`яснювати, хто агресор і скільки життів поклали воїни для того, щоб він не був там, де записано це відео, - на Майдані Незалежності.

- А чому ви вирішили викласти це відео?

- Я вирішив поширити це відео для того, щоб пані блогерка як публічна особа з таким охопленням аудиторії пояснила свою думку і свою позицію щодо РФ, а також чому такий контент знімають для української молоді. Саме української - тому що вона себе позиціонує як українська блогерка з Києва.

- Який результат ви хотіли отримати? Ви вважаєте, що вибачення з боку дівчини щось би змінило?

- Я вважав, що вона зрозуміє свою помилку й викладе пояснення цієї ситуації, але вона вирішила йти іншим шляхом, іншими меседжами та наративами.

Вона вирішила написати скаргу на мене в МОУ, щоб я висловив офіційні вибачення на її ж відео, де вона з посмішкою обирає Россію прямо на Майдані! Хоче подати на мене в суд за своє ж відео, яке було у відкритому публічному інформаційному просторі. Ба більше - перейшла на особистості і образи, обізвавши мене маніпулятором, шахраєм та іншим. Але це не головне.

Її слова "воюет против мирного населения" - знайомий меседж та наратив російських пропагандистів, який також нещодавно поширила екснардепка Олена Бондаренко заради дискредитації ЗСУ. Ніякої кари, цькування й закликів до фізичного впливу та іншого від мене не було, а було звернення для пояснення ситуації як до публічної особи.

Тож я вважаю, що це удар вже не по мені особисто або моїй репутації, а по воїнах та захисниках, по самих Збройних силах України. Дискредитація націлена саме на молодь, яка формується.

- Блогерка не порушила закону, обираючи Росію, а ось етичний момент - інша справа. Як ви вважаєте, чим небезпечні такі провокативні відео?

- Сказавши Росія, вона не порушила закону, але чітко визначила свою позицію. На мою думку, негативну в умовах сьогодення.

Останніми днями дедалі частіше йдуть інформаційні атаки на ЗСУ - заради їхньої дискредитації та зниження рівня довіри суспільства. Більшість йде саме з України, але вважаю, що спонсор цих меседжів та наративів перебуває не тут, а в Росії. Проте дуже важливо не забувати, що наші воїни і наші Збройні сили - це те, що дає українцям почуватися в безпеці протягом 7 років війни з російським агресором.

Джерело: Обозреватель

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...