Вони лисі! В Ізраїлі вивели нову породу курей (фото)

Експерименти по створенню курей-гібридів тривали впродовж 25 років

Ізраїльські вчені після багаторазових експериментів нарешті змогли вивести породу лисих курей. Про це пише видання Agronews, передають Патріоти України.

Ідея створити лисих курей – це не забаганка науковців, а продиктована погодними умовами необхідність. В Ізраїлі, йдеться в повідомленні, дуже складно і важко утримувати звичайних курей з пір'ям – щорічно місцеві фермерські господарства втрачали близько 10 тисяч курей. Всьому виною висока температура, яка влітку досягає максимальних показників, і птахи просто гинуть.

Як кажуть самі генетики, їх творіння по достоїнству оцінять кухарі і не тільки.

Коли їх бачиш вперше, відчуття не найприємніші. Немов ожили персонажі голлівудського фільму жахів або безглуздою комедії, так відразу і не скажеш, що це підсумок 25 років найскладніших генетичних експериментів.

Вченим сільськогосподарського факультету Єврейського університету вдалося здійснити тисячолітню мрію домогосподарок. Тепер курей общипувати вже не доведеться.

Вчені стверджують, що лиса порода курей успадкувала спокійну вдачу від іспанських предків, і є дуже терплячою і витривалою. Кури не особливо активні, і не можуть літати з фізіологічних причин.

Лисих курей вдалося вивести шляхом схрещування бройлерів, повністю позбавлених пір’я, зі звичайними породами.

Вчений стверджує, що майбутнє птахівництва теплих країн – у розведенні птиці без пір’я.

Джерело: Agronews

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...