"Вони накопичили величезне угруповання з Криму": Арестович пояснив феномен Чорнобаївки, де люблять вбиватися солдати Путіна

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив феномен Чорнобаївки, де українські військові 8 разів в результаті авіаударів знищували військову техніку й особовий склад супротивника. Про це Арестович сказав в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Вони накопичили величезне угруповання з Криму на тому напрямку – там, де Миколаїв, Одеса. Їм бажано, але недосяжно, рухатись через два мости – антонівський міст і міст у Новій Каховці", – зазначив він. За словами Арестовича, там виходить дуже вузький прохід, але окупантів "величезна кількість", і просуватися вглиб України вони можуть лише "капілярним шляхом".

"І як не ховайся у відкритому степу, все одно ми знаходимо їх частіше, ніж їм хотілось би", – додав він. Також Арестович зазначив, що на Херсонщині, на аеродромі у Чорнобаївці російські загарбники накопичують вертолітне угруповання.

"А вертоліт тільки у кіно може сідати, де хочеш, літати, де хочеш. Потрібна вертолітна топографічна привʼязка й аеродромне забезпечення, тому вони змушені обирати аеродром. Вони грають у "пʼятнашки", намагаються пересуватися, щоб не стояти в одному місці, але не можуть його не використовувати. Там склався такий вузол, і на цей вузол прилітають і ще будуть прилітати", – пояснив він.

З приводу планів ворога Арестович сказав, що Київ залишається у списку пріоритетних цілей російських загарбників. "Вони ідіоти, і пріоритет взяття столиці у них залишиться до самого останнього, поки ми тут не похоронимо останнього солдата. Києву нічого не загрожує. Всі ці угруповання, які могли їм допомогти на півдні чи на сході, вони продовжують утримувати навколо Києва.

Вони продовжують робити ту саму дурість – намагаються наступати на кількох напрямках одночасно з розмахом 500-700 км між ними. Це самогубство. Це велика Чорнобаївка. Немає сміливої людини, яка вийде і скаже: "Все це не працює, треба робити щось інше". А з усього іншого їм залишилось прибратися звідси, бо у них з самого початку не було шансу перемогти Україну", – вважає радник керівника Офісу президента.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...