Ворог маніпулює: На окупованих територіях знімають фейкові сюжети про бійки зі службовцями ТЦК

Значна частина контенту в соцмережах, де зображені військовослужбовці Збройних сил, нібито службовці ТЦК та конфлікти з ними . продукти ворожих підрозділів інформаційних операцій. Про це сказано в інформації, оприлюдненій 2 червня Сухопутними військами ЗСУ.

«Ми отримуємо дані про організацію фільмування таких сюжетів на тимчасово окупованій території. Елементи типові: люди в українському однострої разом з людьми в формі Національної поліції вступають в конфлікти з “місцевими жителями”», — сказано в інформації.

На відео імітуються побиття, в кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які важко визначити.

Одночасно з цим, самі відео поширюються у поганій якості — це також імітація «природності». Раніше ворожі фахівці використовували більш професійний монтаж і не досягали результату, а отже — противник удосконалюється.

Окрім імітації конфліктів готуються відео, що пов’язують військовослужбовців ТЦК з вживанням спиртних напоїв, наркотиків, у закладах харчування та в супроводі жінок.

За останній час у мережі з’явилося кілька подібних відео, які набули значного поширення.

«Підкреслюємо, що усі справжні ситуації, які мають місце — ретельно вивчаються, проводяться необхідні службові перевірки, а громадськість інформується у встановленому порядку. Проте ми зобов’язані повідомляти, коли високим статусом військовослужбовців ЗСУ маніпулює ворог», — сказано в інформації.

Сухопутні війська закликають відповідально ставитись до будь-яких підозрілих відео, щоб противник не досягав мети у своїх інформаційних акціях.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...