Ворог накопичує сили: У ЗСУ попередили про ризики нового штурму Києва РФ, названо умову

Імовірність повторного наступу російських загарбницьких військ на Київ зберігається, заявив заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич, передають Патріоти України.

"Що стосується ситуації в цілому, то вона залишається напруженою, тому ворог відійшов. Він зараз змінює свої напрямки, і найближчим часом буде намагатися взяти під контроль Донецьку і Луганську область, після чого слід очікувати повторний наступ на столицю", - сказав він на брифінгу.

За його словами, для оборони столиці зараз вживається низка заходів, зокрема, "збільшується зовнішнє коло оборони Києва та Київської області, і вживаються заходи з нарощування фортифікаційного обладнання, підготовки особового складу".

"Зараз поки таке, скажімо, невелике затишшя в Київській області, але це не для військових. Ми зараз активно почали фазу підготовки особового складу, який прибув на поповнення, підготовки підрозділів центральної оборони до активних дій", - повідомив Грузевич.

Він додав, що для навчання особового складу використовуються всі можливі майданчики, в тому числі для навчання користування новітнім озброєнням, яке надходить від міжнародних партнерів. За його словами, це робиться для того, щоб "бути готовими до відбиття можливого повторного наступу на столицю".

Грузевич не виключив варіант розвитку подій, коли після перегрупування ворога буде повторна спроба захопити столицю.

При цьому, він не може сказати, коли саме може відбутися повторний наступ на Київ, але, за його словами, противник не відкинув такої мети, а тому така загроза існує.

Бригадний генерал додав, що частина російських сил, яка була відведена в Білорусь, там і залишилася. "Повірте мені, це досить потужне угруповання", - сказав Грузевич і додав, що приблизно одна третина угруповання, яке наступало на Київ, знищена, третина передислокують на схід, ще одна третина залишається в Білорусі.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...