Ворог нищить все, що може: У Бучі окупанти знищили будинок, де зберігався архів В'ячеслава Чорновола

У Бучі на Київщині російські окупанти знищили будинок, в якому зберігався архів українського політичного діяча В'ячеслава Чорновола. Крім того, згорів архів політв'язня радянської системи Миколи Плахотнюка, передають Патріоти України.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив племінник Чорновола Богдан Плахотнюк. Від будівлі залишилося лише кілька стін. Архіви містилися в будинку Валентини Чорновіл, сестри В'ячеслава та Миколи Плахотнюка – у Лісній Бучі, місцевості міста Буча.

"Знищено моє дитинство і юність... Знищено частково архів мого дядька, Героя України, В'ячеслава Чорновола. Знищено всі книги з колишнього Фонду Чорновола та понад 60 повних комплектів десятитомника Чорновола, який впорядковувала мама. Знищено архів папи, крім кількох зошитів, які вилетіли під час вибуху", – уточнив Плахотнюк.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...