Вороги поповнили пекло: Під Черніговом бійці ЗСУ ювелірно знищили гаубицю "Акація" агресорів

Українські бійці точним ударом знищили на Чернігівщині окупантську самохідну гаубицю 2С3 "Акація". Такий відеозапис опублікував портал Цензор, передають Патріоти України.

Після вдалої атаки ЗСУ на місці гаубиці залишилася лише купа обгорілого металобрухту. Саме з цієї гаубиці, кажуть українські бійці, російські окупанти обстрілювали Чернігів. Ворожа "Акація" стояла недалеко від перетину доріг.

Довідка. 152-міліметрова САУ "Акація" почала надходити на озброєння Радянської Армії на початку 1970-х років. Бойова маса-27, 5 тонни, екіпаж - чотири людини. Самохідна гаубиця відрізняється високими швидкісними характеристиками і хорошою прохідністю на пересіченій місцевості. При русі по шосе вона розвиває швидкість 60 кілометрів на годину.

"Акація" була розділена на три відсіки ‒ управління, силовий і бойовий. У штатний боєкомплект гаубиці зазвичай входить 42 осколково-фугасних снаряди і чотири кумулятивних. Росіяни її використовували під час бойових дій в Афганістані, Чечні, а також в інших своїх імперіалістських збройних конфліктах.

Американський університет присвоїв коту за "видатні заслуги" докторський ступінь

неділя, 19 травень 2024, 10:00

Університет Вермонта присвоїв почесний ступінь "доктора" коту Максу, якого так люблять студенти. Про це у суботу, 18 травня, повідомляє видання Нuffpost. . Вказуэться, що кіт отримав ступінь за "полювання на мишей та популярність серед студентів". . ...

Е-кабінет військовозобов’язаного в Україні: Як його зареєструвати та чи замінить він похід до ТЦК

неділя, 19 травень 2024, 9:05

У суботу, 18 травня, в Україні почав почати працювати електронний кабінет військовозобов’язаного. Він є одним із нововведень, прописаних у нещодавно прийнятому законі про мобілізацію. Юрист компанії MORIS Ростислав Соботник розповів УП, як працюватиме ...