"Ворожий снаряд пробив його легеню та зупинився у серці": У Києві провели унікальну операцію з порятунку бійця ЗСУ

У Національному інституті серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова провели унікальну операцію для порятунку військового. Про це повідомляється на сторінці закладу в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

49-річний Юрій Січка з Вінницької області був технічним працівником у школі. У березні він отримав повістку та долучився до Збройних сил України. Чоловік отримав важке поранення в грудну клітину, коли допомагав забирати тіла загиблих під Бахмутом.

"Ворожий снаряд пробив його легеню та зупинився у серці. Після екстреної операції у Дніпрі, лікарі врятували його життя, проте залишалася небезпечна проблема - отвір у серцевій артерії, через який кров потрапляла в порожнину серця, що створювало серйозну загрозу для життя", - пишуть лікарі.

Військового доставили до Інституту серцевої хірургії у Києві, де йому провели унікальну операцію. Зазначається, що це перший випадок у світі, коли подібну операцію було проведено саме таким чином. Наразі на чоловіка чекає процес відновлення.

"Виконали без розрізу грудної клітки, використовуючи внутрішньосудинний доступ через руку. Цей метод не потребував навіть загальної анестезії. Під час операції ми використали внутрішньо-коронарний ультразвуковий апарат, що дозволив нам бачити судину зсередини та точно встановити спеціальні стент-графти - металеві конструкції до 5 мм в діаметрі, які закрили пошкоджену зону артерії", - йдеться у повідомленні.

"Процедуру проводила шарлатанка": Шокуючі подробиці загибелі молодої жінки в косметологічному салоні в Харкові

субота, 5 жовтень 2024, 19:42

У Харкові молода жінка померла у косметологічному салоні під час процедури з корекції фігури — як з’ясувалося, процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга. Про це повідомили начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Серг...

"Він виграв лише 8-й, 9-й і 10-й раунди": Ф’юрі назвав власний рахунок першого поєдинку з Усиком

субота, 5 жовтень 2024, 19:14

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Тайсон Ф’юрі висловив думку, що мав впевнено перемогти Олександра Усика за очками у травневому поєдинку, передають Патріоти України. Британець вважає, що виграв 9 раундів з 12, тож рахунок мав би бути 116:111 на ...