Восьминіг вкрав у дайвера камеру та втер носа фотографам - його знімок переміг на міжнародному конкурсі (фото)

Зробити гарний кадр з одного натиску вдається не всім фотографам-професіоналам. Хоча от в Австралії живе восьминіг, який впевнено з цим посперечається. Нещодавно підводний житель вихопив у дайвера камеру та встиг зробити фото. Вірите чи ні, але знімок переміг на міжнародному конкурсі фотографії Ocean Art, пише The Atlantic, передають Патріоти України.

Ocean Art - щорічний конкурс фотографії підводного світу, в якому своїми роботами діляться десятки фотографів. Але бувають і сюрпризи. У 2021 році головний приз дістався не людині, а восьминогу. Як розповів фотограф Гаетано Гарджуло, він хотів зробити кілька кадрів неподалік від узбережжя Австралії, але як тільки занурився під воду, звідкись з'явився невеликий восьминіг.

Підводний житель вихопив камеру Гаетано, але фотограф не став панікувати. Чоловік спостерігав, адже подумав, що це з цього може вийти щось від цікаве. І не прогадав. Побачивши кадр, зроблений восьмилапим, він одразу ж вирішив надіслати його на конкурс.

На думку членів журі, фотографія восьминога видалася доволі естетичною, адже на неї потрапив не тільки він сам, але ще й мама з дитиною, які стоять на березі. Незважаючи на те, що технічно перемогу здобув восьминіг, призовий фонд у розмірі $45 тисяч дістався фотографу. Дотепно, що для цього Гаетано навіть жодного разу не клацнув затвором камери. Дивимося заодно й інші роботи учасників конкурсу.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...