Впала з висоти 100 метрів у вузьку ущелину: Брат розповів подробиці загибелі українки в турецьких горах

Турецькі експерти встановлюють причину смерті альпіністки із Одеси 42-річної Яни Кривошеї. Закінчиться експертиза орієнтовно 31 травня -1 червня. А вже в середу, 2 червня, планується, що тіло Яни привезуть в Одесу. Про це розповів брат загиблої В'ячеслав Кривошея, передають Патріоти України.

"Була надія знайти Яну живою, але на жаль. Думаю, турки закінчать експертизу в понеділок-вівторок. А в середу Яна буде в Одесі", - розповів чоловік.

Також повідомив подробиці пошуку тіла Яни та як все могло статися. Каже, що тіло було в ущелині, яку не було видно рятувальникам. І дрони не могли туди пролетіти. "Дуже важливо, що ми знайшли її. Тіло помітив військовий літак із хорошою оптикою. Телефон був при ній. Поліція поки не видала офіційну версію. Але ми маємо припущення, як все сталося. 2 травня Яна в 11:15 була на вершині, там вона робить фото і приблизно в 12-й починає спуск. На спуску вона спочатку йде по маршруту, але потім збивається і бере правіше, ніж треба. І виходить на помилкове ребро.

Через якийсь час вона звірилася з картами і зрозуміла, що йде не по маршруту. Вирішує не повертатися на вершину, щоб вийти на правильне ребро, як і потрібно було зробити. А бере курс на північ. У цьому моменті вона не оцінила небезпеку спуску. І, швидше за все, або покотилася на сипучку до обриву, або - підійшла, щоб подивитися дуже близько і впала. І полетівши в прірву на 100 метрів, опинилася в ущелині, яку не видно ні зверху на маршруті, ні дрону, який не може підлетіти досить близько, бо втрачає управління через ребро, яке закриває ущелину. Це сталося близько 14:40. І саме тому з цього моменту телефон Яни почав брати дуже дивні стільники, в тому числі і Манавгата. Тому що стільники Анталії були закриті стіною - вона опинилася між двома прямовисними стінами на горі. А "просвіт" в ущелині виходив як раз на схід, на Манавгат. Швидше за все смерть була миттєвою. Тому що стіна, з якої вона зірвалася, приблизно 100-150 м. Рятувальники прочісували це ребро зверху, але видимість вниз була дуже обмеженою. Вертольоти облітали це місце. І теж нічого не побачили, а ось військовий літак з оптикою відразу засік її", - розповів В'ячеслав.

Коли прощатимуться з Яною – поки не відомо. Орієнтовно - 4-5 червня. Точну дату рідні повідомлять згодом.

Джерело: Gazeta.ua

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...

Помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

понеділок, 29 квітень 2024, 9:50

Михайло Фоменко був головним тренером національної збірної України у 2012—2016 роках.