Впав абсолютно беззвучно: У небі над Австралією пронісся яскравий метеор (відео)

Космічна подорож метеора, швидше за все, закінчилася приводненням в океан.

У суботу, 16 січня, в небі над Австралією помітили яскравий метеор, все потрапило на відео. Про це пише Еxpress, передають Патріоти України.

"Сидимо на нашій палубі в Кенсінгтоні, і найбільший метеор тільки-но пролетів над нами з палаючим хвостом з уламків!", - розповів очевидець Даллас Кілпонен.

Місцеві жителі в соціальних мережах активно обговорювали те, що трапилося. Однак доктор Бред Такер, астрофізик Австралійського національного університету, зазначив, що такі "вогняні кулі" в небі насправді не таке рідкісне явище. Ця викликала такий ажіотаж тому, що її було видно в суботу ввечері, а не о першій годині ночі, коли всі сплять.

Доктор Такер додав, що цікаво те, що падіння метеорита не супроводжувалося звуком. "Зазвичай, якщо ви бачите, що наближається метеор, і він починає розбиватися у поверхні і фрагментуватися, люди чутимуть звуковий удар. Так що той факт, що ми цього не чули, але люди чітко бачили фрагменти, ймовірно, означає, що вони розпалися вище в небі - близько 80 кілометрів ", - сказав він.

Відео з соціальних мереж, показують, що космічна подорож метеора, швидше за все, закінчилася приводненням в океан.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...