Вперше в історії Україну в Лізі Європи представлятиме команда з маленького селища

Уперше в історії України право представити країну у футбольному єврокубку виборола сільська команда. У напруженій боротьбі останню путівку до Ліги Європи 2020/21 вхопила команда "Колос" із Ковалівки, передають Патріоти України.

Ковалівка – село Васильківського району Київської області, населення якого, згідно з даними сайту ВРУ, становить 1646 чоловік.

"Колос" пробився до Ліги Європи після останнього матчу із "Маріуполем", який відбувся 29 липня на НСК "Олімпійський" у Києві. Подивитися на цю гру прийшли понад 5 тисяч глядачів, що на даний час вважається досить непоганим показником. Зазначимо, що квиток на матч можна було купити всього за 1 гривню. В Україні знову дозволили відвідувати футбольні матчі на стадіонах із 25 липня.

Як зазначає видання, раніше Україну в єврокубках представляли переважно команди зі столиці, обласних центрів чи міст обласного значення (Маріуполь, Кривий Ріг, Олександрія, Сімферополь).

"Колос" стартує з другого раунду кваліфікації Ліги Європи 2020/21, "Десна" – із третього, "Зоря" – із групового раунду турніру. "Динамо" гратиме у кваліфікації Ліги чемпіонів, а "Шахтар" – у групі цього турніру.

Власником ФК "Ковалівка" є Андрій Засуха, син одіозного олігарха Анатолія Засухи, який у 2005 році був оголошений у міжнародний розшук, оскільки був фігурантом кількох кримінальних справ за підозрою у зловживанні владою та службовому підробленні. У 2006 році Засуха-старший став заступником губернатора Московської області в РФ. Того ж року Україна припинила проти нього кримінальну справу і міжнародний розшук.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...