Вперше в Україні: “Нова пошта” відправила доставку безпілотником


“Нова Пошта” протестувала нову послугу – доставку за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА), повідомила прес-служба компанії. Тестова посилка піднялася на висоту 300 метрів о 7:00 з аеродрому Чайка в Київській області і прибула на аеродром Коротич в Харківській області о 12:00, зазначають Патріоти України.

Тестова відправка була здійснена на безпілотному літаку Discovery української компанії “Аеродрон”.

“Вперше у світі БПЛА з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім “Нової пошти” на таке досі не зважилася жодна інша логістична компанія. У наших планах – скоротити час польоту до трьох годин і масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів”, – розповів СЕО компанії Олександр Бульба.

Наступний тестовий політ заплановано до Львова і відбудеться в серпні. В майбутньому час польоту скоротиться до трьох годин, а загальна вага вантажу, який буде перевозитися, складе 250 кг і більше.

“Нова пошта” планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже в 2022 році.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...