Вражає! Археологи знайшли римську арену, якій 1800 років - там могли проходити гладіаторські бої (фото)

Археологи виявили в Туреччині римську арену, яка була схожа на Римський Колізей і могла б приймати гладіаторські бої для приблизно 20 000 глядачів. Як пише Daily Mail, арену знайшли під час розкопок Мастаура, стародавнього міста в провінції Айдин, передають Патріоти України.

Як і Колізей, ця арена була побудована круглою, а не в формі півмісяця, типовою для багатьох стародавніх амфітеатрів. При цьому Римський Колізей, будівництво якого почалося в 70 р н.е. для імператора Веспасіана, був більше і вміщував приблизно 50-80 000 глядачів.

Археологи відзначають, що в Анатолії та її найближчих околицях подібного амфітеатру раніше не зустрічали - це єдиний зразок, який зберігся настільки добре.

Відкриття є унікальним, вважає археолог Седат Акурназ з Університету Аднана Мендерес. "Велика частина амфітеатру знаходиться під землею. Ділянки під землею дуже добре збереглися. Він міцний, як ніби його тільки що побудували. У надземних частинах будівлі видно деякі ряди сидінь, арена, де билися гладіатори, і підтримуючі стіни зовні будівлі", - розповів він . Дослідники вважають, що споруда датується 200 роком нашої ери, за часів правління династії Северан в Римській імперії.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...