Вражає! Українці створили перший у світі електромобіль-амфібію для військових (фото, відео)

Конструктор і кандидат технічних наук з України Олександр Кузнецов та його команда розробили та виготовили перший у світі гібридний багатофункціональний броньований електромобіль STORM. Він здатний плавати по морю і витримує хвилю до 1,5 м, передають Патріоти України.

Прототип автомобіля почали розробляти в Києві два роки тому. Він міг триматися на воді та пройшов успішні випробування на Дніпрі. Але в команди не було технічної та економічної можливості, щоб створити повноцінний зразок. Згодом українці переїхали в ОАЕ й в партнерстві з оборонною компанією Streit Group за п'ять місяців вони зібрали перший дослідний зразок.

"На автомобілі броня фінського виробництва. Амортизатори, що витримують навантаження 65 тонн, ми замовили в Австралії. Електробатарею за нашими кресленнями виготовили в Китаї на тому самому заводі, де виробляють акумулятори для Tesla. Компанія в Шарджі для нас виготовила на замовлення гумові гусениці, міцніші і зручніші в експлуатації, ніж наявні аналоги", – сказав Олександр Кузнецов.

На піску автівка може розганятися до 140 км/год і працювати без зупинок від 18 до 36 годин. В дорозі її електричний акумулятор заряджає дизельний генератор.

Машина з додатковим обладнанням також зможе занурюватися під воду. На виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі її представлять на гусеницях, але планують створити і версію з колесами. Крім того, автомобіль хочуть озброїти кулеметом, протитанковою системою та українським комплексом "Сармат".

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...