Вражаюча цифра: Стало відомо, скільки українців призовного віку перебуває в Польщі

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що у Польщі наразі проживає приблизно 300 тисяч громадян України - чоловіків мобілізаційного віку Про це він сказав на XX зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

За словами міністра, Україна і Польща перебувають у тісному діалозі, зокрема, у проєкті з підготовки на польській території військового підрозділу, який планують сформувати з українських добровольців, що проживають за кордоном.

"Цей проєкт, мені здається, буде дуже важливий з точки зору, зокрема, і посилення нашої обороноздатності. За оцінками української сторони, у Польщі на сьогодні проживає близько трьохсот тисяч громадян-чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном - близько мільйона. І це теж про справедливість", - зазначив Сибіга.

Голова МЗС України додав, що обов’язок захищати свою Батьківщину стосується всіх громадян - незалежно від місця перебування.

"Мені дуже соромно": Соратник Фаріон пояснив, чому не підписав петицію за присвоєння їй Героя України

понеділок, 16 вересень 2024, 22:15

Міський голова Конотопа, член партії «Свобода» Андрій Семеніхін не поставив підпис під петицію за присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України. Посадовець розповів, чому не підтримав нагородження соратниці посмертно, передають Патріоти України. «Я проб...

Довелося зашивати трахею: 3-річний хлопчик з Луцька потрапив до реанімації після візиту до стоматолога

понеділок, 16 вересень 2024, 22:00

Зазначається, що 3-річний Лука з мамою побували у стоматолога, який проводив лікування під наркозом з інтубацією трахеї. Вже дорогою додому після процедури, мама дитини помітила, що у сина почало боліти горло, а його шия, голова та обличчя почали сильн...